Wat is coaching?

Coaching is begeleiding op basis van gelijkwaardigheid door het stellen van vragen en het reflecteren van gedrag met het doel jezelf te verbeteren. Het is belangrijk dat je de juiste motivatie hebt en de wil om te veranderen, dan is de kans op succes het grootst. De doelen stel je zelf.

Voor wie is coaching geschikt?

Coaching is geschikt voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen. Het is begeleiding door het stellen van vragen en het reflecteren van gedrag. Je hoeft niet te verwachten dat ik je antwoorden kan geven op je vragen, uitgangspunt is dat iedereen zijn eigen antwoorden kan vinden en verantwoordelijk is voor zijn eigen proces. Daar kan ik je mee helpen.

Voorbeelden van vragen die je kan hebben

Veelgestelde vragen

Gesprekken zijn met de coach en de coachee of een (echt)paar. De gesprekken worden gevoerd in een rustige ruimte of kamer waar je door niemand wordt gestoord.

Een gesprek duurt 1 a 1,5 uur afhankelijk van wat op dat moment nodig is. Uitgangspunt is een uur.

Door de werkgever

Werkgevers kennen veelal een opleidingsbudget voor de medewerkers. Een effectief coachingstraject kan voordeliger en zinvoller zijn dan een opleiding of cursus. Informeer bij je werkgever naar jouw mogelijkheden.

Via de belastingdienst

Wanneer je als particulier coachingskosten zelf betaalt, kun je deze inclusief btw als scholingskosten aftrekken mits het doel van het traject gericht is op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden, die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl.

Coachingskosten voor zelfstandig ondernemers zijn aftrekbaar als bedrijfskosten.

Via de Arbodienst van je werkgever

In het kader van de Wet Verbetering Poortwachter zijn werkgevers na overleg met de bedrijfsarts in bepaalde gevallen bereid om coachingskosten te vergoeden. In het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim.

Via het UWV

Als uitkeringsgerechtigde kun je bij het UWV informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en reïntegratie. Het UWV kent een individuele reïntegratie overeenkomst. Kijk voor meer informatie op www.uwv.nl.

Dat is helemaal afhankelijk van de situatie en de vraag. Soms is 1 gesprek al voldoende en soms wel 10 of meer. Een gemiddeld traject duurt 7 gesprekken.

Ja, absoluut. Niets van wat er in de gesprekken wordt besproken wordt door mij met anderen gedeeld. Zie ook de informatie onder de tab “Wie ben ik?”.

Je kan een afspraak inplannen door gebruik te maken van het antwoordformulier op de pagina “Contact”, je mag een mail sturen en je kunt me bellen. Alle contactinfo staat onder iedere pagina.

Een coachtraject is een investering voor het leven. Het gaat je meer opleveren dan het kost. Neem contact op om dit te bespreken.

Dat is een kwestie van proberen. Als de informatie op mijn website je aanspreekt of je hebt positieve signalen van iemand anders gehoord dan kun je gewoon eerst contact opnemen. We maken een afspraak voor een kennismaking en als er in dat gesprek een “klik” is dan merk je dat vanzelf en kunnen we vervolggesprekken inplannen.

Er zijn drie verschillende kantoren in Enschede. Op welke locatie jou gesprek plaats vind krijg je van tevoren te horen. Gesprekken kunnen ook elders in de regio worden gehouden, b.v. op je werkplek.